8 Haziran 2009 Pazartesi

Üçlü Ayna



Yine kabuklar ama bu sefer ayna yapmak için kullanıldı. Evde bu kadar çok deniz kabuğu olduğunu ben bile unutmuşum. Geçenlerde Ulus'dan üç tane ham mdfden yapılmış güneş şeklinde ayna çerçevesi almıştım. Pazar günü evde sıkılınca ne yapabilirim diye dolabımı karıştırdım. Biraz lacivert boya buldum. Kabuklar ve geçen yaz İzmir'den gelirken özenle yıkayıp bir kavanoza doldurduğum deniz kumu elime geçti. Çerçeveleri çıkarttım. Önce iki kat boyadım. Daha sonra üzerine deniz kabuklarını farklı şekillerde yerleştirdim. aralara tutkalla kum ekledim. Biraz renk katmak istedim. Ama evde transparan boya kalmamıştı. Bende kabukları simli transparan ojeler kullanarak boyadım. Böylece verniklemekten de kurtuldum. Aynalarıda kestirince çerçeveler tamamlandı. Hatta birinin içine aynanın üzerine renkli kartonla bir ikinci çerçeve daha yaptım. Aynalarım tamamlandı.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba, ben daha 11 yaşındayım. Ama bir bavulu tıka basa dolduracak kadar deniz kabuğum var. Hatta gittiğim kıyı şehirlerden deniz kabuklarıyla yapılmış eşyalar alıyorum. Onları odamda sergiliyorum. Evdeki kabukları ne yapabilirim?????

sena dedi ki...

Sevgili arkadaşım; deniz kabuklarıyla yapılabilecek o kadar güzel şey var ki. Bence önce internetten biraz araştır. Mesela 10marifet.com adresinden deniz kabuklarıyla ilgili pekçok el yapımı örnek bulabilirsin. Evinde olan karton kutuların, dondurma kaplarının üzerine silikonla yapıştırabilirsin. Toka, küpe bilezik yapabilirsin. Yapılabilecek çok şey var:))