8 Haziran 2009 Pazartesi

Mutfak Saati



Mutfak saati yapmak isteyenlere biraz uğraştırıcı ama şık bir saat modeli.
Malzemeler;
Boşalan fax kağıdı ruloları,
Yuvarlak aynalı pleksi parçaları (yada yuvarlak ve düzgün herhangi bir malzeme)
Bir 20 cm çapında karton kutu parçası
Renkli oluklu karton
Silikon tabancası
Bir adet saat göbeği
Yapılışı: Boşalan fax kağıdı ruloları asla atılmaz ve biriktirilir. En az dört adet olunca önce iki parçaya bölünür. Daha sonra kalan parçalar yatay olarak maket bıçağı yardımıyla düzgünce tekrar ikiye bölünür. Herbir parçanın bombeli yüzeyine oluklu karton yapıştırılır ve yuvarlak pleksilerin tutturulacağı kısımlar biraz kertilir. Diğer taraftan herhangi bir renkli kutudan (Pastanelerin çikulata kutuları bu iş için çok uygundur. Hem göz alıcı renkleri vardır, hemde yeterince kalındır.) yuvarlak bir parça kesilir, ortasında saatin mekanizkası için boşluk açılır. Tüm parçalar kesilip hazırlandıktan sonra yapıştırma işlemine başlanabilir. Önce dörde bölünen fax rulolarına yuvarlak pleksiler önceden kertilen kısımlardan silikonla yapıştırılır. Daha sonra saat mekanizması yuvarlak kesilen karton kutunun ortasına yapıştırılır. Rulo parçaları yuvarlak parçanın arkasından saat mekanizmasının etrafına uygun açılarla yerleştirilir. Pil takılarak saat tamamlanmış olur.


Not: Aynalı pleksi parçalarının tedarik edilmesi zor olabilir farkındayım. Bu malzemeler bize bir firmanın ürün tanıtımı için gönderilmiş olduğu numunelerdi. İsteyenler yuvarlak kartonlara farklı renklerde oluklu karton yapıştırarak ta yapabilir.

4 yorum:

Gülen Tezer dedi ki...

El becerinize ve hayal edip ortaya koyma emeğinize büyük sempati duydum. Ben bu işi çok beğendim ve bu saati görmekten mutluluk duydum :)
Sevgiler..

sena dedi ki...

ÇOk teşekkür ederim Gülen Hanım. Elimdekileri değerlendirmeyi çok severim. Evimde pek çok şekilden şekile girmiş, boyanmış, kaplanmış eşya var. Bir kısmını burada sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum
Sevgiler:))

Fındık Kurdu Betül dedi ki...

ay ben bayıldım bu saate:)

ellerinize sağlık..
sevgiler

sena dedi ki...

Çok teşekkür ederim FKB. Yapımı kolay, evde ne varsa onla yapılabilecek 0 maliyetli bir saat işte:)))

Sevgiler...