28 Aralık 2009 Pazartesi

Geri dönüşüm lamba...


Bu lamba tam anlamıyla bir geri dönüşüm projesidir. Lambanın alt gövde kısmını oluşturan kırmızı parça aslında master döneminden kalma bir maket parçası idi. Projemiz eski idare lambalarının modern versiyonunu yaratmaktı. Bende maket olarak bölümün bodrum katındaki marangozhanede bulduğum bir ahşap parçasını tornada şekillendirdim. Üzerine projeme uygun olacak şekilde cam bir fanus bulup oturttum.


Lamba maketim, hocaların yıkıcı eleştrilerinden mi yoksa maketimin ve tasarımımın ihtişamından mıdır(!) bilinmez juri sonuna kadar dayanamadı. Cam fanus orta yerinden çatladı. Juriden sonra o kadar uğraştığım canım lambamın kalan parçasını atmak gelmedi içimden. Ben de belirli yükseklikte bir kaç yerinden deldim. Kalın teller sapladım ve küpe askısı olarak kullandım. Uzun süre sonra küpelerime başka bir askı bulunca bu ince belli kırmızı lamba altı asıl amacı için hazırlanmaya başladı.


Lambanın tam ortasından elektrik kablosunun geçebileceği genişlikte bir delik açtırdım. Kabloyu içinden geçirip altında kablonun gömülebileceği ve kalınlık yapmayacak kadar bir kanal oluşturdum. Duyu üst kısma güzelce silikonladım. Sıra başlık kısmını yapmaya geldi. Hazır satılan tel başlık üzerine İkea'dan yıllar önce alıp sakladığım renkli plastik boncukları kullandım. Kalın naylon kopmaz ipliğe geçirdiğim boncukları tellerin etrafına sardım. En sonunda yine aynı boncuklardan saçaklar yaptım. Gövde üzerinde bulunan delikleri kapatmak için disco topu şeklindeki anahtarlığın aynalı cam parçalarını kullandım. Sonuç böyle oldu. Ben çok severek kullanıyorum. Beğendiniz mi?

7 yorum:

Duru Günaçan dedi ki...

harika bir proje olmuş.
ikeada satılan o boncukları biliyorum.gerçekten bu şekilde kullanmana bayıldım.
gündüz ayrı güzel, gece ayrı güzel görünüyordur.
ellerine sağlık.

Banuca dedi ki...

Çok şeker, renk renk, cıvıl cıvıl, çok sevdim, geridönüşüm yai daha da sevdim :))

sena dedi ki...

Teşekkür ederim Kapkara Camdan Kelebek. Gerçekten gece çok daha güzel görünüyor. Boncukların aralarından sızan ışık duvarda çok sevimli şekiller olurşuruyor.

Banuca yorumun için teşekkürler, geri dönüşüm olan herşeyi bende çok seviyorum. Yeni aldıklarımdan daha değerli onlar benim için:))

Ada Deniz dedi ki...

süper bir çalışma bu. görüntüsüne bayıldım

İğne İle İplik dedi ki...

Harika olmuş, çok beğendim, ellerinize sağlık:)

Unknown dedi ki...

beyenilmeyecek gibi değilki harika olmuş uzunn bir aşamadan sonra son amacına ulaşmış sonuçsa süper ellerine emeğine sağlık canım

sena dedi ki...

Ada ve deniz, İğne ve iplik, Sevim çok teşekkürler yorumlarınız için:))) Koltuklarım kabardı, uçacağım şimdi:P

Sevgilerrr