16 Mayıs 2009 Cumartesi

4 gün 4 doktor 4 fark...

Sağlığın ne kadar önemli olduğunu insan onu kaybetme korkusuna düşünce farkediyor. Bir hastalığınız olduğunu kabul ettikten sonra, kendinizi rahatlıkla ellerine bırakabileceğiniz bir hekim aramaya başlıyorsunuz. Tedaviniz ister kolay ister zor olsun, önce sizi anlayabilecek, sizi bir parça etten veya para makinesinden farklı görebilecek insan gibi insan doktorlar görmek istiyorsunuz. Kendinizi ancak onların eline gözünüz kapalı bırakıyorsunuz.

Ben karnındaki kist ortaya çıkana kadar bunun farkında değildim. Dört günde iki ayrı şehirde dört doktora muayene oldum. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorlarından Prof. Dr. Fırat Ortaç kadar kimse rahatlatmadı beni. İlk doktorlarım (isim vermeyeyim) Ankara'nın güzide özel hastanelerinden birinin Kadın Hastalıkları uzmanlarıydı. Kisti almak için karnımı baştan aşağı yararak gerekirse tüm üreme organlarımı alabileceklerini söyleyerek beni 5 yıl yaşlandırdılar. Daha sonra Konya'da alanında şehrin en iyi doktorlarından biri olarak gösterilen, gözleri fıldır fıldır, uyanık ve hasta psikolojisinden zerre kadar anlamayan sayın!! doktor bey "Üüüff çok büyük bu kist. Kızım senin hemen ameliyat olman lazım. Yoksa patlar bu. Ayrıca kanser de olabilir." diyerek ailecek bize kalp kirizi geçirtecekti. Son bir ümitle Fırat bey'e gittim. Bana bu kistin normal olduğunu, herkes de olabileceğini anlattı. Vücudumuzda bir sivilce nasıl oluşuyorsa bir kistinde rahatlıkla oluşabileceğini, büyük kistlerin patlamadığını söyledi. Onu oluştuğu yerden çıkarmak için devasa bir kesiğe gerek olmadığını 5-6 cm. büyüklüğünde bir küçük çizikle operasyonu rahatlıkla tamamlanabileceğini ve bunun için hiçbir organı almak gerekmediğini izah etti. Dört gündür ilk defa kendimi bu kadar iyi hissettim. Böyle doktorlar olduğu için şükrettim. Şimdi pazartesi gününü bekliyorum. Fırat bey bana operasyon için gün verecek ve bu dert inş. haftaya bitecek....

4 yorum:

pinomino dedi ki...

Az kaldııı.. haftaya bugün heğsi geçmiş bitmiş olacakkkkk.. öptümmmm:))))

çiçek dedi ki...

öncellikle geçmiş olsun.bende 2 senelik araştırmalarım sonucu Prof.Fırat Ortaça gittim kısa bir süre önce çikolata kistlerimden kurtuldum çok şükür.Şuan iyileşme aşamasındayım İnşallah bir daha nüksetmez.Herkese tavsiye ederim İçiniz rahat olsun.

sena dedi ki...

Teşekkür ederim Çiçek, sana da geçmiş olsun. Fırat bey gerçekten çok iyi bir doktor. Onu bulduğumuz için çok şanslıyız değil mi:)

ayfer dedi ki...

geçmiş olsun.Bende ankaradan istanbul'a taşınan dr.Cihat bey'in peşinden 5 yıldır istanbsula taşındam.Ancak acil olan durumumda Dr.Fırat Ortaçla tanıştım ve anladımki çok büyük hata etmişim.Gerçekten önce insan,sonra bilgili,ilgili ve aydınlatıcı bir doktor.Sıkıntım yaptığı operasyonla çözüldü umarım son olmuştur.Dr.Fırat Bey'e teşekkür eder herkese içtenlikle tavsiye ederim.