15 Nisan 2010 Perşembe

Japon Evleri


Bu evlerinde ilhamı Japonlardan...  Evimin renklerine uysun diye kırmızıya boyadım.  Ön duvarlarına ağaç motifleri çizdim. Vernikledim. Pencerelerine çilekli perdeler taktım. İçlerine küçük ampuller yerleştirdim. Altları boş. İstenirse lamba yerine mumlarda konabilir. Böylece balkon bahçe gibi yerlerde de kullanılabilir. Yine lamba oldular. Evde lambadan adım atacak yer kalmadı:))





Billy Joel - Piano Man

5 yorum:

YETENEK-SİZİN dedi ki...

çok cici olmuş, ellerine sağlık. seramik hamuru jovi marka diye kırtasiyelerde satılıyor onlarmı acaba? yada onlardan kullansak olurmu?

sergun dedi ki...

şimdi benim şöyle çok şahane olduğunu düşündüğüm bi fikrim vardı:) ahşaptan böyle bi ev yapacak, kapı pencere boşluklarını açacak, içten tül yada pencere sinekliği yapıştıracaktım. sonra içine lavanta doldurup mis kokular yaymasını bekleyecektim. yaptım da:)) fakat ahşap evi elimizde, lavanta keseleri gibi evirip çeviremeyeceğimiz, mıncıklayamayacağımız için hiç de öyle mis kokular yaymadı:) öylece duruyor kitaplıkta, hem de deneme amaçlı olduğu için evin hiçbir estetik değeri yok. 4 köşe:))

belki sana farklı bir fikir verir de öyle mis kokulu minik evler yaparsın. hayalim, oysa ne hoş olacaktı:(

sena dedi ki...

Yetenek-sizin teşekkür ederim. Seramik hamuru maalesef her kırtasiyede satılmıyor sanırım. Bunlar 25 kiloluk çuvallarda seramik malzemeleri satan yerlerde satılıyor. Bizimkileri kurs temin ediyor. Ama jovilerle de yapılabilir neden olmasın:)

Sergun fikir için teşekkür ederim. Bu akşam kardeşim için küçük evler yapacaktım. Onların içine dediğin gibi lavanta kesecikleri koyayım. Deneneyim bakalım. Belki evler daha küçük olursa sallayıp kokunun yayılmasını sağlamak mümkün olur:))

GÖNÜL dedi ki...

çok güzel.....kırmızı renk ayrı bir güzellik katmış ellerine sağlık

sena dedi ki...

Teşekkür ederim Gönül,
Kırmızıyı çok severim. Bu yüzden her yerde kullanıyorum:)