23 Ocak 2010 Cumartesi

Mini şehir


Blog adını "Rengin Efendisi" yerine "Evlerin Delisi" olarak değiştireceğim bu gidişle. Son zamanlarda yaptığım her işte, yaptığım seramiklerde, diktiğim çantada, önlükte herşeyde ev teması var. Çok seviyorum ev çizmeyi. Son olarak işyerinde bir firmanın verdiği kareli not kağıtlarından mini bir şehir kurdum kendime. Kağıtlar biraz kalınca olduğundan kıvırmak şekil vermek, düzdün kare dikdörtgen ve üçgenler oluşturmak kolay oldu.



Önce en küçük küp evle başladım. Bir tane daha, bir tane daha derken, 7-8 ev yapmışım. Evlerin gövdesi düzgün küp ve dikdörtgen prizmalardan oluştu. Üstlerine de biraz büyük üçgen pirizmalar yapıp yapıştırdım. Üstlerine pencereler, kapılar çizdim. Temamız şehir ya, bir pastane birde cafe var içlerinde. İki villa, birde virane panjuru kırılmış, duvarlarının sıvası dökülmüş kulübe var.   Yanlarına birkaç araba ekledim. Yine kağıttan... Ve ağaçlar yaptım...



Aklımda çok güzel bir fikir var. Bir kaç ev daha yaparsam projemi tamamlayacağım. Bakalım ne olacaaaak?
Tahmin etmek isteyen var mı???

4 yorum:

Duru Günaçan dedi ki...

ben tahmin ettim bile.
gerçekten bunların seramiğe dönüşmüş hallerini merak ediyorum.harika olucaklar. bayıldııııım

şehir temasını harika işliyorsun.kesinlikle kişisel bir sergi açmalısın.tabii biraz daha iş biriktirmek lazım.ama yaptıklarına bayılıyorum.

sena dedi ki...

Teşekkür ederim Kapkara Camdan Kelebek. Belki ilerde o da olur. Biraz daha kendimi geliştirmem lazımmm:))

SEvgileeer:))

pinomino dedi ki...

asla kıskanmıyorum!!!
asla!
asla!
:))))
böhüüüüüü :) ben de istiyorummmmmm :D

sena dedi ki...

Sen bunların kat be kat güzellerini yapıyorsun Pinocuğum, benim senin mertebene ulaşmam için 40 fırın ekmek yemem lazım:))