9 Mart 2009 Pazartesi

İncik boncuk perde


Evime yeni bişeyler yapmayı çok severim. Özellikle evde bulunan ıvır zıvır fazlalıkları kullanarak yaptığım eşyalar benim için çok değerlidir. Elime geçen plastik, renkli kağıt, boncuk, ip, kurdela gibi şeyleri asla atmam. Bu sebeble evimin bir süre sonra çöp ev olacağına inanmaya başladım. Ailemde "Bunu Sena bir yerde kullanır" diyerek kopmuş ve bazı parçaları kaybolmuş kolye ve tesbihleri, eski boncuk çantaları ve benzeri bilimum eşyayı bana getirirler.

Bu boncuklu perdeyi de evde biriken envai çeşit boncuktan yaptım. Yeğenlerimin çocukken kullandıkları küçük çantaların boncukları, kopmuş kolye ve bileklikler, eskiyen ve artık evde istenmeyen boncuktan yapılan çiçekler mutfağımdaki mini fırının ve altındaki kalabalıklığı kapatan bir perde oldu.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel düşünmüşsünüz çokd şık duruyor güle güle kullanırsınız inş

sena dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Biraz emekli oldu ama ben de çok seviyorum perdemi:))

Adsız dedi ki...

çok güzel oluşmuş ama birşey sormak isitiyorum.boncukları nereye sabitlediniz

sena dedi ki...

Teşekkür ederim Adsız; Boncukları sabitlemek için elimdeki başka bir işten kalan bir parça pvc çubuk kullandım. Belirli aralıklarla delip her sırayı tele sabitledim. Pvc yerine yapı marketlerde satılan farklı ebatlarda ve kalınlıklardaki ahşap çubuklarda rahatlıkla kullanılabilir. Ancak eğer benim gibi cam boncuk kullanırsanız ağır olabilir. Çubuğu biraz kalın seçmekte fayda var. Yardımcı olabildysem mutlu olurum.
Sevgiler:)