5 Ağustos 2010 Perşembe

Güzel bir haber:)


Dün yazdığım postta Cunda'daki yıkılmak üzere olan Despot evinden bahsetmiştim. 1995 ve 2010 yıllarındaki fotograflarını ekleyip binanın şuanda ne kadar harap hale geldiğine ne kadar üzüldüğümü anlatmıştım. Ama biraz önce çok güzel bir haber aldım. Sevgili Çiğdem, bu binanın ihalesinin sonuçlandığını yakında restore edileceğini yazmış. Alt kat etnografya müzesi üst kat ise otel olacakmış.


Gerçekten çok çok sevindim. Umarım Cunda'nın ve Ayvalığın diğer güzel evleri ve binaları böyle bir uygulamalar ile güzelleştirilir. Tabii devlet kurumları kadar bizlere de iş düşüyor. Tarihi binaları ve çevreyi koruma bilincini herkese yaymamız gerekli.

Demek ki güzel şeyler de oluyormuş ülkemizde. Ne güzel:))

Çok teşekkürler Çiğdem. Umarım biran önce bitirirlerde. Bir daha ki sefere gittiğimde yeni fotograflar eklerim buraya...

5 yorum:

cigdemonur2 dedi ki...

Sevgili Sena, tarihi binalara ve çevreye duyarlılığın için teşekkürler.Ayvalık ve Cundada onarılacak eski ev çok. Yüksek fiyatlar isteniyor bu binalara.Böyle olunca genelde büyükşehirlerden gelen zengin kişiler alıp restore ediyor.Umarım tekrar geldiğinde Despot Evinin onarımına başlanmış olur :)

sena dedi ki...

Umarım bir daha ki gelişimde başlanmış olur. Umarım bir gün Cunda'dan eski bir ev alıp restore edecek kadar param olur:)

Tijen dedi ki...

Harika bir haber Sena! Cunda'yı ben de çok severim. Bir kaç gün sonra yurt dışından bir misafirim geliyor, onu da Ayvalık ve Cunda'ya götüreceğim. O sokaklarda dolaşmak hep çok keyifli olmuştur benim için de.

minik dedi ki...

Geçen sene temmuz ayında bizde Cundadaydık.Hatta bu konuyla ilgili bir post yayınlamıştım.Eski evlerin bakımsız hali beni çok üzmüştü.Dilerim tüm evler restore edilir.Sevgiler.

Sezsel by Sezgi dedi ki...

Harıka bır haber gerçeketn Yaşasın bir tarıh daha yok olmaktan kurtuldu :D