25 Eylül 2009 Cuma

Telden wos wos olur mu?


Bir süredir 10marifet.com sitesini takip ediyorum. Bazen bende yaptıklarım hakkında kısa yazılar yazıp yolluyorum. Oradaki yazarlardan biri bir kitap tutucu yapmış. Bende gençliğimde yani gerçekten ürün tasarımı eğitimi alırken bir book holder yapmıştım. Konumuz tel ve ahşap idi. Bu iki malzemeyi kullanmak zorunda idik. Bende o zaman bu kitap tutucuyu tasarlamıştım. Hala benim için çok değerlidir ve kitaplığımın baş köşesinde durur.
Bakalım beğenecek misiniz?


4 yorum:

nalan dedi ki...

çok beğendim.Bu yıl eşim tel bisiklet vb ile ilgili bir AB projesinde eğitim verecek başka tel çalışmaların varsa ve eşimle paylaşırsan sevinirim.
şimdi baktım Ankarada yaşadığını gördüm biz de Ankaradayız

sena dedi ki...

Merhaba Nalan hanım. Beğendiğinize çok sevindim. Bu kitap desteği bir tasarım studio projesiydi. Dolayısıyla tel olarak yalnız bir çalışma var. Ancak eşinizin projesiyle ilgili görüşelim. Belki yardımcı olabileceğim bir şey olabilir.
Sevgiler...

Ada Deniz dedi ki...

çok hoş bir çalışma. Teli ahşaba nasıl geçiriyorsunuz?

sena dedi ki...

Merhaba Ada ve Deniz;
Ahşap yüzeyde telin kalınlığında ince bir matkapla delikler açtım. Burada önemli nokta, telle deliğin aynı kalınlıkta olması yoksa dikey duran yüzeyde tel ahşaptan kayıp çıkabilir. Eğer deleceğiniz yerleri belirleyip bir marangozdan yardım isterseniz seve seve yardım ediyorlar:)