25 Eylül 2009 Cuma

Hayatımda ilk kez çanta diktim...


Tamam çok temiz bir çalışma olmadı kabul ediyorum. İkincisinde daha iyi olacak biliyorum. Ama unutmayın bu hayatımda diktiğim ilk çanta. Dikişle aram hiç iyi değildir. Hiç anlamam. Geçen sene eskiyen perdelerimin yerine perde dikmeye heveslendim. İnternetten şu ufacık dikiş makinelerinden satın aldım. Biraz diktim istediğim gibi olmadı. Şimdide eskiyen ama atmaya yada vermeye kıyamadığım kot pantolonlarımdan birşeyler dikmeye heveslendim. İlk denemeyi arkadaşım Aygen için yaptım.


Üzerindeki kumaş parçalarının hikayesi ise şöyle:
Daha önce çalıştığım mobilya firmasında, kumaş firmaları bize numune olarak kumaş kartelaları gönderiyorlardı. Çoğu zaman bu kumaşlar çuvallarla atılıyordu. Ben oradan ayrılmadan önce yalnızca birkaç tane atılmak üzere ayrılmış kumaş kartelasını kendim için alıkoymuştum. Keşke daha çok ayırsaymışım. Şimdi elimde bir koca çanta küçüklü büyüklü kumaş parçam var. Bu çantanın üzerindeki kumaşlar kadife türünden. Ben şekilleri bir şablon oluşturup kestikten sonra kumaşı kumaşa yapıştıran bir yapıştırıcı kullandım. Yıkandıktan sonra ne olacaklar bilmiyorum. Sapların birleşim yerlerindeki dikiş leri kapatmak için kalın deri parçalar kullandım. Onları düğme gibi tam ortalara diktim.
Aygen'e çantayı gönderdim. Çok beğendi. Hatta bunlardan seri üretime geçip bir sürü yapmayı yazında Bodrum'da satmayı teklif etti. Tutar mı acaba:))
Çok heyecanlıyım. Çantamın ikincisi de yolda:)))

6 yorum:

lolipu dedi ki...

Bence ilk denemeye göre gayet güzel olmuş. Benimde dikişle hiç aram yoktur, ben de bir şeyler dikmek istiyorum ama nerde o cesaret :)

nalan dedi ki...

bu çok hoş bir çalışma olmuş eminim tutar.

sena dedi ki...

Sevgili Lolipu bende çok zor topladım cesaretimi dikiş için. Ama bir köşesinden başlayınca kendi kendine ilerliyor sanki. Kimse bizden döpiyes beklemediğine göre sorun yok yanii:)) Bence sende dene çok zevkli.
Nalan hanım yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

İlk iş için süper bence.
elinize sağlık.

Unknown dedi ki...

bence süper olmuş keşke daha çok alsaymışsınız o parçalardan bence orada çalışmaya devam eden arkadaşınız varsa rica edin çöpe atmasınlar size yollasınlar ve sizde seri ürerime devam edin umarım satılır bol satışlar diliyorum size hatta bol parçalar varsa elinizde biz blogdaşlarınızıda görün:)))))çöpe gideceğine bize gelsin:))))

sena dedi ki...

Çok teşekkür ederim Gönülden Ele ve Ayliz. Kumaş hazinem beni uzun süre idare eder diye düşünüyorum. Maalesef eski firmamda çalışan arkadaşlarımın hepsi ayrıldı. Ama yeni arayışlar içerisindeyim. Eski tanıdıklardan kumaş numuneleri alabilirim diye düşünüyorum yine. O zaman seve seve sizinle paylaşırım:))
Sevgiler...