22 Mart 2010 Pazartesi

Rulolardan evler yapmak

Evlerim için yeni malzemeler buldum. Uzun zamandır biten tuvatlet kağıdı ve kağıt havlu rulolarını biriktiriyordum. Geçen gün işe yarar bişeyler yapabilir miyim diye başladım düşünmeye. Yıllar önce yurtdışından aldığım desenli kağıtları bulup çılardım. Önce ruloların dışını kapladım. Sonra farklı renklerden kapı ve pencereler ekledim. Birde konik çatı yaptım. Birinin çatısına ince bir ip geçirdim. Yılbaşı süsü gibi istendiğinde biryere asmak içinde kullanılabilirler.

Aslında tam çocuklarla yapılacak bir aktivite. Ben çok sevdim. Şimdi yeğenlerimi bekliyorum yeni evler yapmak için.

Bir de güzel pazartesi şarkısı ekleyeyim:



Frank Sinatra, Rain Drops Keep Falling On My Head

11 yorum:

Ada Deniz dedi ki...

çok güzel olmuş. çocuklarla da yapılabilir

sena dedi ki...

Tam çocuklara göre bir aktivite. Hemde evde çok rahat bulunan malzemelerle. Hatta renkli grafon kağıtları ve paket kağıtları da kullanabilir çocuklar:))

sesiber dedi ki...

Ben de yeğenin olabilir miyim?
Çok tatlı olmuş bu evler. Mutlu haftalar...

sena dedi ki...

Arkadaşım ol, gel beraber yapalım Sesibercim:)

Herkese iyi haftalaar...

Sevgileer:))

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Sena'cım, çocuk olasım geldi bunları görünce. Kapı ve pencereler de kesilirse açılıp kapanabilir ve tam evcilik için uygun olur. Ya da üzerini verniklersen, bahçe süsü olarak bunlardan birsürü asılabilir ağaçlara. Ne güzel hayaller kurdum, şarkının da etkisiyle bak... :)
Sevgiler ve mutlu haftalar.

sena dedi ki...

AA bahçe süsü güzel fikir:)) Bak yapabiliriz hakkaten. Benim bahçem yok ama balkona koyarım bunlardan. Üzerini verniklersek de güzel olur. Ben bir deneyeyim bunları. Teşekkürler fikirler için Marifetli Periciim:))

Chilek dedi ki...

Pes diyorum kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi boyle bir güzellik yapmak:))Ellerine sağlık...

A. dedi ki...

Ya Sena abla çok güzel olmuş .Bayıldım ! Bende yapıp bloğuma koyabilirmiyim ? Tabi ben yapana kadar 2 ay geçer heralde bunları ama olsun. Çatıyı nasıl yaptın peki ? O orantıyı nasıl verebildin ? Bir iki örnek koyabilirmisin çok güzel olmuş çok sevdim.
Sevgiler
Ashley

sena dedi ki...

Chilek teşekkür ederim yorumun için.Çok kolay aslında ama bende bir torba birikince aklımbaşıma geldi.
Ashley istersen sende yapabilirsin tabii ki:))
Çatıyı nasıl yaptığımı anlatayım. Önce biraz kalınca bir karton seçmen gerek. Kartondan yarı çapı 7-8 cm. olan bir daire çiz. Daireyi tam ortadan kes. Elinde iki tane yarım daire olsun. Sonra yarım daireyi koni olacak şekilde düz kenarlarından kıvır. İşte sana çatı:) Kolay gelsin

Mutlu Eller dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sena dedi ki...

Teşekkür ederim Sema Hanım; çocuklarla uğraşmak çoook güzel onlarla beraber bişeyler yapınca insanın hayalgücü genişliyor:))