26 Mart 2010 Cuma

Romantik Saat


Pazar günü yine evde olmak istediğim günlerden bir gündü. Ne yapabilirim diye dolapları karıştırınca elime scrap book'larım geçti. Ah keşke daha fazla çeşit alsaymışım diye hayıflandım. Elimde yalnızca düğün ve cadılar bayramı  temalı olanlardan var maalesef.  Kartonları kalın olduğu için atamadığım pastanelerinin çikolata kutularını da çıkardım ortaya.

Bu aralar  saatlere dadandım. Seramikte de saat yapıyorum hep. Kutulardan birinin kapağını guguklu saat şeklinde kestim. Kenarlarına 2 cm. lık parça kartonlar yapıştırdım ki saat mekanizmasını saklasın. Kuşun yuvasını oydum çıkardım.  Sonra üzerine çiçekli renkli kağıtlardan bir fon yapıştırdım. Saatin ortasına kocaman 3 katlı bir düğün pastası ekledim. Rakamlar yerine çiçekler yapıştırdım. Elimdeki biraz daha kalın bir kartondan kuşun penceresinin panjurları kestim. Çatıyı kestim. Saatin alt kısmına bir baza yaptım. Son olarak saati göbeğini taktım. Sıra kuşa geldi. Aradın taradım evde  ne çocuklardan kalan oyuncakların içinde ne benim kirli çıkı dolaplarda kuş bulamadım. Kağıttan kuş yapmak istemedim. Bende süslü çikolatalarının renkli kağıtlarının üstüne yapıştırılan bebeklerden birini pencereye kondurdum. Benim için fazlaca süslü oldu. Şimdilik mutfağımda asılı duruyor. Uygun birini bulunca hediye edeceğim. Bakalım kime kısmet olacak.

Yapım aşamalarını görmek isteyenlere resimler burada...

5 yorum:

Sibelin Hobi Dünyası ... dedi ki...

Çok güzel ve çok şık bir saat olmuş arkadaşım ellerine sağlık, pastane kutuları da iyi fikir :)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Çok cici olmuş. Tam prenses kızların odasına uygun. Çok temiz güzel çalışıyorsun. Eline sağlık canım.

sena dedi ki...

Teşekkür ederim ardakaşlar. Ayrıca prenses odaları iyi fikir. Ben bu saati yeğenlerime hediye edeyim. Odalarına assınlar:)))

Sevgilerr

GÖNÜL dedi ki...

çok güzel emeğine sağlık..

sena dedi ki...

Gönül çok teşekkürler:))