22 Mart 2010 Pazartesi

Eyvah eyvah...

Dün Ata Demirer ve Demet Akbağ'ın oynadığı "Eyvah Eyvah" filmine gittik. Uzun zamandır bu kadar katıla katıla güldüğümü hatırlamıyorum. Ata Demirer'in diğer filmlerinden pek hoşlanmadığım için bu filme gitmeyi pek düşünmüyordum. Ama Leyla ve Serhat benden önce gitmişlerdi ve çok methettiler. Haklı çıktılar. Gerçekten son yıllarda izlediğim en komik Türk filmiydi. Öncelikle kadro çok iyiydi. Salih Kalyon, Özge Borak, Bican Günalan, Şehsuvar Aktaş, Bülent Şakrak en çok gözönünde olanlardı.  Ata Demirer'in oynadığı Çanakkaleli, saf, temiz ve dürüst karakter bence çok başarılıydı. Demek Akbağ'ın Firuzan karakteri tam anlamıyla muhteşemdi.

Kısaca konusunu da anlatayım. Hüseyin Çanakkale Geğikli'de ninesi ve dedesi ile yaşayan bir gençtir. Bir gün babası ve annesi ile ilgili anlatılanların doğru olmadığını öğrenir ve klarnetiyle birlikte İstanbul'un yolunu tutar. Orada tesadüfen tanıştığı gece klüplerinin vazgeçilmez şarkıcısı Firuzan'la babasını aramaya başlarlar. Filmin özellikle ikinci yarısı  İstanbul maceraları gerçekten çok komik. Tavsiye ederim. Mutlaka izleyin.

5 yorum:

Gizzy dedi ki...

bence de kesin izlenmeli ben çok eğlendim çok güldüm:)

sesiber dedi ki...

Ben de ben de... Ata Demirer'in filmlerini sevmemekle beraber buna bayıldım. Mimiklerine :)) Demet Akbağ tek başına muhteşemdi zaten.

sena dedi ki...

Ben en çok kör taklidi yaptıkları kısmı sevdim:D
Müziklerde süperdi:))

sesiber dedi ki...

hahaha, evet o kısım çok güzeldi, bir de black de calamar istedikleri, röportaj öncesi ve burçlara göre fotoğraf çekimi bölümüne çok güldük. Bu ara evde hep "seenden ötürü" diye konuşur olduk:))

sena dedi ki...

HA HA HAA:)) Evet bak o kısımlarda çok komikti. Dvdsini dört gözle bekleyeceğim.