9 Kasım 2009 Pazartesi

Küçük şehrim...

Dün uzun zamandan sonra ilk defa pazar günü kendime ve evime vakit ayırdım. Dağılan dolaplarımı yerleştirdim. Kışlık çıkarma, yazlık kaldırma işlerini tamamladım. Mutfak dolaplarında azalan, biten kuru bakliyat ve baharatları ayarladım. Yarım kalan işlerimi toparladım, listeledim, şimdi onları sırayla tamamlayacağım. Evimin dekorasyonunda yapmayı düşündüğüm değişikleri planladım. Dolap ve çekmece yerleştirme gibi sıkıcı addedilen düzenleme işlerinin insan zihnini rahatlattığını okumuştum bir dergide. Bence çok doğru bir tespit. Ben ne zaman (annemin tabiriyle) dolap baca indirsem yani dolapları yerleştirsem mutlu olurum.

Bu arada fırınlanan seramiklerimden sağlam olanları vernikledim ve yerlerine koydum. Sonunda şehirli çanağım salonda yemek masasının üzerinde yerini aldı. Evleri, bahçelerinde ağaçları, ağaçlarında elmaları, arabalarıyla salonda arz-ı endam etmeye başladı. Bolca fotografını çektim. Girip çıkıp bakıyorum şimdi.




Tealight olarak kırmızı kilden yaptığım balığımın patlayan dudaklarını ve gözlerini evdeki fimo ile tamir ettim. Kurbağamın kopan bacaklarını yapıştırdım. Bugün akşam son kez fırınlayıp rengarenk boyayacağım. Böylece evimde bir senelik seramik faliyetlerimden birkaç örnek oldu. Artık kardeşimin "EE o kadar zamandır kursa gidiyorsun. Hani yaptıkların nerde?" gibi sorularına cevaben gösterebileğim birşeyler var. Onları da yarın ekleyeceğim

6 yorum:

Duru Günaçan dedi ki...

nasıl beğendim anlatamam.ellerinize sağlık.harika bir çalışma olmuş. evinize de çok yakışmış.güle güle kullanın.
insan kendi yaptığı böyle değerli objeleri her an evinde bir yerlerde görünce çok mutlu oluyor huzur doluyor. yani bana öyle oluyor:)
balık ve kurbağayı da merakla bekliyorum.
sevgiler:)

sena dedi ki...

Sevgili Kapkara Camdan Kelebek; beğendiğine çok sevindim. Gerçekten insanın kendi el emeğine bakışı çok farklı oluyor değil mi? El üstünde tutuyor, gördükçe söylediğin gibi çok mutlu oluyor:))
Kurbağamı ve balığımı da inşallah yarım eklerim. Bende bittiklerinde nasıl olacaklarını çok merak ediyorum:)
Sevgiler...

Fosi dedi ki...

ne güzel bir çalışma,
detalar kırmızı benekli ağaçlar,minik evler,
Ahh!
kalbim kaldı:)
kurbağalı çalışmaları çok severim,ve yarın eklenmesini bende bekliyorum.

lolipu dedi ki...

çok güzel bir çanak olmuş, evinide de çok yakışmış:)

sena dedi ki...

Çok teşekkür ederim Fosi ve Lolipu:) Beğenmenize çok sevindim. Kurbağamı bu akşam bitirmem şart oldu. Bekleyenleri fazla bekletmemek gerek değil mi? :P
Sevgiler...

Beyaz Kkelebek dedi ki...

gerçektende harika olmu çok beğendim.
Ayıcada örtünede bittim tam bana göre kelebekler var çok şık güle güle kullan