16 Mayıs 2011 Pazartesi

sırlı seramikler...


Çok şey var paylaşmak istediğim. Hangisinden başlasam bilemiyorum. Önce seramiklerden başlayalım.
Bu sene önceki senelerden farklı olarak seramiklerimizi sırladık. Sevgili hocamız Tuğçe evine seramik fırını aldı. Bizde güzel ve yağmursuz bir cumartesi günü onun evinde buluşup seramiklerimiz sırladık. Sır aslında özü cam tozu olan kıvamı sulu boya ve guaj boya arasında olan bir madde. Fırınlanmış seramiklerimize uygulamaya başlamadan önce güzelce ıslak bir bezle tozunu sildik. Sonra 3-4 kat istediğmiz renk sır uyguladık. Tekrar fırınlanması için kurumaya bıraktık. Fırınlanmadan önceki renkle fırınlandıktan sonraki renk arasında inanılmaz farklar var. İlk uyguladığımızda koyu pembe görünen sır fırından kıpkırmızı çıktı.


Ben ilk olarak biricik Pino'mun değerli eşi Bülo'nun yeni muayenehanesi için yaptığım devasa narı ve yavrusunu sırladım. Sonra kırmızı ve yeşil kullanarak duvar panosu olarak düşündüğüm kalpli çiçekliğimi boyadım. Son olarak da Leyla için yaptığım kalpli kapı süsünü boyadım.


Sırlarımız İzmir'den gelmişti. Keşke Tuğçe sipariş verirken daha fazla renk isteseymişim diye hayıflandım ama iyi ki denemeden almamışım. Bazı renkler istediğimiz sonuçları vermemiş. Arkadaşların istediği turkuaz sır açık mavi, koyu turkuaz koyu yeşil çıktı. Turuncular sarıya döndü.

Evde daha önce yaptığım ve benim boyadığım seramikleri birilerine hediye edip yenilerini yapmayı ve onları da sırlamayı düşünüyorum:))

2 yorum:

pinomino dedi ki...

Ve benim rahmetli kuzumun da beyazı iyi çıkmamış di mi Senacım:D Narımızı heyecanla bekliyoruz hi hi:D

sena dedi ki...

Evet beyazlar hiç güzel çıkmamış maalesef. Bence senin kuzu sırrını beğenmeyip intihar etti Pinocumm:))

Narlarınız şimdilik sehpanın üzerinde arz-ı endam ediyor. Hediye gideceği günü bekliyor:)))