13 Ekim 2009 Salı

Dışı seni içi beni yakar....


Herbalife zayıflama ürünleriyle ilk defa master yaparken halam ve kuzenim sayesinde tanışmıştım. Yüksek lisans tezim sırasında evde otura otura aldığım kiloları vermek için ideal gibi gelmişti. Onlar bu ürünleri kullanarak kilo vermeye başlayınca soluğu bizim evde almışlardı. "Bak biz kilo verdik sende kullan sende zayıfla" diyerek 2 kutu toz ve küçük kutu çayı elime tutuşturmuşlardı. Dal gibi olacağım günleri hayal ederek kullanmaya başladım. Günde iki öğün sulandırılmış toz ve 2 litre çay içilmesi gerekiyordu. Güya sulu bulamaç tadındaki sıvı gıdayı içtikten sonra acıkmamam gerekiyordu ama ben de pek işe yaramadı. 4 ayda 3 set kullandıktan sonra ancak 7 kilo verebildim. Sonra bırakınca aç kalarak verdiğim 7 kilo bana 10 kilo olarak geri döndü. Meğer çayı ömür boyu kullanmak gerekiyormuş bırakınca herkes kilo alıyormuş. Bir daha asla kullanmam diye yeminler verdim. O sinirle kalan tozları çöpe döktüm. Ama silindirik kutular hoşuma gitti atmaya kıyamadım. Mutfakta kuru bakliyatlar için kullanmaya başladım. Aradan dört yıl geçti. Babamın bir arkadaşı Herbalife kullanarak 45 kilo verip karşımıza 25'lik filinta gibi çıkınca acaba ben yalnış mı kullandım diye süphelenmeye başladım. Hadi bir kez daha deneyeyim ne kaybederim diye düşündüm. Sonuç maalesef yine hüsran oldu. Yine verilenin yerine hızla alınan kilolar, yine sinirle çöpe boca edilen tozlar ve boşa harcanan parayla birlikte bol miktarda silindir plastik kutu kaldı. Onlarda pek çok ıvır zıvır gibi muhtelif dolaplara tıkılıp unutuldu. Taaki birgün mutfakta tahta kaşıkları koyacak bir kap yapmaya karar verene kadar.
Silindir şeklindeki plastiğin etrafını renkli oluklu kartonlarla çevreleyip üzerini yine aynı türden ama bu sefer farklı renkli kartonlarla süsleyince kutuları atmadığım için kendimi kutladım. Önce kendime yaptım. Sonra kardeşime, anneme teyzeme derken kuru bakliyatları başka kavanozlara boşaltıp onları da kapladım. Hepsini hediye ettim. Ama önce birer fotografını çektim. Şimdi onu da buraya ekliyorum. Böylece Herbalife kutusu, içindekilerden daha çok işe yaradı. Ne dersiniz:))
Yapımını kısaca anlatayım:
Gerekli malzemeler, kutu ve oluklu karton dışında biraz çift taraflı bant ve maket bıçağı.

Çift taraflı bantı silindirin etrafına sararak yapıştırdım.

Sonra üzerine oluklu kartonu yapıştırdım.

Sonra üst kısmı için kutuyu kullanarak düzgün bir daire kestim. Yine çift taraflı bantı küçük parçalara kesip daireyi kutunun üzerine yapıştırdım. Bir maket bıçağı yardımıyla içini oydum.

Üzeri için farklı renklerde kartonlardan çiçekler yaptım.


Sonuç böyle oldu:

Bunlarda diğerleri:

3 yorum:

Ada Deniz dedi ki...

çok güzel cıvıl cıvıl olmuş. çocuklarla birlikte yapılabilecek bir çalışma üstelik

Fosi dedi ki...

çok neşeli görünürlar!
ve bence,dolaptan çıkarıpta bu denli güzelleştirdiğin için çok ta sevimli poz vermişler.
eline sağlık
çok beğendim.

sena dedi ki...

Çok teşekkürler Ada ve Deniz ve Fosi. Gerçekten hem yapması kolay hemde çok sevimli oldular. Ayrıca sıkılınca yada kirlenince 15 dakikada yenisini yapabiliyorsun.
Ayrıca çocuklar içinde çok uygun bir okul projesi:))
Sevgiler...